Елемирци помажу своје комшије Михајлове

ЕЛЕМИР: Изузетно успешну хуманитарну акцију организовало је Културно-уметничко друштво „Младост“ из Елемира, за помоћ елемирској породици Михајлов, којој је недавно у страшном пожару изгорела кућа и добар део имовине.
elemir mihajlovi
Фото: Dnevnik (Ž. Balaban)

Елемирци су се показали на делу као веома солидарни и хумани суграђани, јер је хуманитарном концерту, које је КУД „Младост“ одржао у биоскопској сали, присуствовало више од 400 мештана.

Прикупљено је 118.500 динара и 30 евра од продаје улазница и од прилога, а на поклон породици Михајлов је дарована и икона из манастира Месић.

Осим тога Елемирац Саша Давидовац је продајом кокица у вечери концерта прикупио и предао још 9.000 динара.

На концерту су, иначе, наступиле четири поставе елемирских фолколораца, од најмлађих до ветерана.

Концерт је одржан у духу солидарности и подршке, а Александар Михајлов се у име породице захвалио свима који су се одазвали апелу за помоћ.

Циљ нам је био да помогнемо породици Михајлов, којој је 24. августа у страшном пожару изгорела кућа, помоћни објекти и стаје, као и сено за исхрану стоке.

Успели смо да окупимо Елемирце у једном хуманом подухвату и да прикупимо новац који ће бити наша подршка овој породици, каже Даница Мандић, председница КУД „Младост“ из Елемира.

Фото: Dnevnik (Ž. Balaban)

Трочланој породици Михајлов, родитељима Александру и Ивани и шестогодишњој ћеркици Сашки, у трену је изгорео иметак, у пожару за који се основано сумња да је подметнут.

Остали су без лепо сређене куће од 150 квадрата, а у пламену су нестали и штала, свињци и сењак.

Срећом, Михајлови у пожару нису повређени а захваљујући великом пожртвовању комшија спасен је добар део ствари из куће, као и стока из стаја, осам говеда, кобила и три свињчета.

Много људи нам је помогло и док је трајао пожар и касније. Давали су људи новац и по неколико стотина евра. Помогла нас је месна заједница са 100.000 динара, а велика је ствар и овај концерт који је организован да нам се помогне, каже Александар, који са породицом сада живи у домаћинству свог брата, па их је осморо у једној кући.

Планирам да што пре обновим своје газдинство а као о јединој могућности сада размишљамо о монтажној кући, дупло мањој од оне у којој су живели. Многи су долазили и обећали нам помоћ у електричарским, водоинсталатерским и другим радовима и верујем да ћемо успети да се поново скућимо, говори Александар.

За то ће им сигурно бити потребна још већа подршка и помоћ.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.5388
Најновије вести