Драмски студио „Греда” подигао на ноге Бачко Добро Поље

БАЧКО ДОБРО ПОЉЕ: Мај је у Бачком Добром Пољу започео премијером представе „Човек који је јео смрт” у извођењу чланова драмског студија „Греда“. После дужег времена подстакнут је културни, посебно позоришни живот у овом селу врбаске општине.
Iz predstave „Čovek koji je jeo smrt” foto: L. Kiš
Фото: Из представе „Човек који је јео смрт” фото: Л. Киш 

„Греда“ је дуго и успешно радила, али годинама нису наступали управо у свом селу и то због небриге и немара око одржавања Дома културе. Чланови драмског студија „Греда“ су се у том периоду сналазили како су знали и умели. Вежбали су на разноразним неадекватним местима, мучили се, али нису одустали. Наступали су у многим местима сем у свом селу где нису постојали услови за нормалан рад. Увидевши да све иде низбрдо чланови драмског студија „Греда“ уз помоћ и подршку љубитеља позоришта и многобројних грађана засукали су рукаве, оспособили сцену и Дом културе, створили минималне, али довољне услове за извођење позоришних представа.

На премијери се окупило пет стотина људи жељних оваквих збивања. По тексту Николине Стјепановић, у режији Радоја Раонића, играли су: Марко Самарyија, Драгана Поткозарац, Миљан Зорић, Младен Шмуговић, Ивана Богдановић, Стефан Шмуговић, Божидар Крагуљ, Ивана Ристић, Радомир Јоцовић и Вера Богдановић. Одличним наступом, професионално и упечатљиво уз одличне аудио- визуелне ефекте и квалитетно постављеном сценом, дочарали део друштвеног живота, периода, првих година после другог светског рата у Србији. Публика је дуготрајним аплаузима наградила труд и одличну глуму бачкодобропољских глумаца за чију представу „Човек који је јео смрт“ већ влада велико интересовање и љубитеља позоришта у Змајеву, Врбасу, Куцури, Равном Селу...

Фото: Публика с одушевљењем дочекала премијеру фото: Л. Киш  

Драмски студио из Бачког Доброг Поља познат је и на ширем подручју, у својим витринама имају прегршт признања освајаних на многобројним општинским, покрајинским и републичким позоришним такмичењима. Готово да нема места у Србији у којем овдашњи глумци нису гостовали, и својим умећем одушевљавали публику.

Ласло Киш

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести