Ђорђевић у Кикинди о унапређењу услова у социјалној заштити

КИКИНДА: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у Кикинди је данас разговарао с представницима свих институција које су у надлежности ресорног министарства о начинима за унапређење њиховог рада, а у циљу пружања најбоље услуге грађанима Севернобанатског округа.
kikinda gradska kuca, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Dnevnik.rs

Ђорђевић је посетио Геронтолошки центар у Кикинди и његове организационе јединице Стари и Нови дом, где је поручио да ће захваљујући заједничкој подршци града и ресорног министарства Нови дом бити у потпуности реконструисана, а за Стари дом биће изграђена нова зграда.

"Реконструкција и изградња нове зграде у оквиру Геронтолошког центра је лепа вест за све грађане Кикинде, којима је неопходан смештај, с обзиром да ће, поред унапређења постојећих услова, бити повећан и капацитет ове установе. Желимо да унапредимо квалитет услуга социјалне заштите у целој Србији, јер наша обавеза је да грађани буду задовољни и да на најквалитетнији начин добију све оно што им је неопходно", рекао је министар.

Он је навео да ће за ову намену а у сарадњи са Канцеларијом за управљање јавним улагањима, бити издвојено 240 милиона динара.

Ђорђевић је разговарао и са представницима Националне службе за запошљавање и подсетио на Споразум о учинку НСЗ-а за 2020. годину додајући да ће у наредном периоду НСЗ бити ефикаснија на терену, као и да ће се тежити томе да се будуће генерације образују у складу са тржиштем рада, а чиме ће се смањити потреба за преквалификацијама.

Министар је казао и да брига о најстаријим грађанима остаје један од приоритета Владе Србије и у наредном периоду, те да ће се континуирано пружати подршка за унапређењу услова њиховог живота.

Ђорђевић је најавио изградњу новог центра за социјални рад и поручио да ће Кикинда имати нов, модеран центар за социјални рад и у складу са мишљењем стручних људи о томе како треба да изгледа један дом по броју запослених и по величини и адекватној опреми.

"Кикинда ће бити један од пет градова у којем ће бити изграђен нови центар за социјални рад, у оквиру пројекта оснаживања центара за социјални рад на територији Србије, а које Министарство спроводи у сарадњи са УНОПС-ом. Средства су обезбеђена и остало је само да се потпишу споразуми између града, Министарства и УНОПС-а, те верујем да ће се у јуну кренути са изградњом", навео је Ђорђевић.

Градоначелник Кикинде Павле Марков истакао је да су најважнији планови за 2020./2021. годину свакако реконструкција Геронтолошког центра и изградња центра за социјални рад.

"За 2020. годину град је определио 135 милиона динара за побољшање услова рада како установа социјалних заштита тако и свих корисника у Кикинди. Оно што може да истакнемо јесте да из године у годину, преко три године, опада број корисника социјалне заштите. То је нешто што недвосмислено говори о узлазној путањи привредног живота у Кикинди", рекао је Марков и захвалио министру Ђорђевићу на ангажовању и Министарству на подршци.

Директор Геронтолошког центра Светислав Вукмирица навео је да је након данашњег састанка уверен да ће се у наредном периоду реализовати све што је било у плану.

"Имали смо прилику да покажемо шта смо до данас урадили, али и да истакнемо планове и пројекте на којима смо радили у претходном периоду. Спремни дочекујемо ова боља времена која су пред нама и радује ме чињеница што ће Геронтолошки центар имати најбоље услове живота и рада", рекао је Вукмирица.

Министар је у Кикинди обишао и Друштво за помоћ ментално недовољно развијеним особама "Чигра", Прихватилиште за бескућнике и жртве породичног насиља и Сигурну кућу.

Kiki
06.02.2020 • 11:22
Jest da nije ministar zdravlja,al mogli su ga ovi nasi politicari poput menarzera lukaca u ostalih pravnika,dovesti malo do hirosko-uroloske-ortopedske ambulante. Gradite azile za migrante,azile za rome,azile za pse i macke... uradite nesto da se popravi ova katastrofa u bolnici.
EUR/RSD 117.5757
Најновије вести