Донацијама привредника обрадовани шидски пензионери

ШИД: Донацијом привредника општине Шид, Штаб за ванредне ситуације ове општине обезбедио је пакете помоћи и за пензионере који имају примања већа од 30.000 динара.
Општина Шид/ Пролећно уређење зеленила
Фото: Општина Шид/ Пролећно уређење зеленила

Волонтери су спаковали нових 1.189 пакета, док су пакети за пензионере са мањим пензијама подељени у претходним недељама, као и пакети социјално угроженим грађанима широм општине.

-  На овај начин смо показали да нико није заборављен за време ванредног стања изазваног пандемијом ковид-19 - каже Семеновић.

Осим тога, ЈКП „Стандард“ Шид започело је са пролећним уређењем паркова и зелених површина, по препоруци Општине Шид. Иако још увек није крај пандемије, истичу из овог предузећа, ситуација се знатно стабилизовала, те ЈКП „Стандард“ наставља свим расположовим капацитетима и по устаљеном плану, уз поштовање прописаних мера, како би грађанима пружили квалитетне и безбедне услове за повратак у нормалне токове живота.


Установе културе отварају врата

Галерија слика „Сава Шумановић“ од јуче је поново, у складу са препоруком Министарства културе и информисања, отворена за посетиоце радним данима од 10 до 12 сати, уз поштовање превентивних мера. И стална поставка Музеја наивне уметности „Илијанум” доступна је посетиоцима од јуче, у истом временском интервалу. Посетиоци морају имати маску и рукавице и придржавати се препоруке о одржавању дистанце од два метра.


И у овој општини прате се све препоруке, па је дозвољен рад фризерских и козметичких салона, теретана и фитнес клубова, уз обавезне мере здравствене и хигијенско-епидемиолошке заштите.

Да су мислисли и на најмлађе, говори и податак да су подељена 64 пакета помоћи породицама које су добиле бебе од јануара до априла.

-Пакети се састоје од пелена и беби козметике, ствари које су неопходне сваком новорођенчету у првим месецима живота- каже Семеновић, који је заједно са волонтерима поделио пакете помоћи породицама са бебама.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести