Донација Пољопривредне службе Сомборској болници

Захваљујући доброј сарадњи Града Сомбора и Пољопривредне стручне службе, Општа болница „Др Радивој Симоновић“  добила је још једну донацију у вредности од 600.000 динара.
Sombor Miljenovic
Фото: М. Миљеновић

Реч је о пацијент-монитору и ЕКГ апарату, који ће се налазити у Ковид одељењу и служиће за праћање стања најтежих пацијената. Донација је организована на иницијативу запослених у Пољопривредној стручној служби, а апарате су уручили директор ПСС Владимир Сабадош и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић.

Драган Растовић, директор Опште болнице, захвалио се ПСС и Граду на донацији која је веома брзо реализована, истакавши да је она у овом тренутку од великог значаја за болницу.

- Ради се о пацијент-монитору за праћење виталних параметара витално угрожених пацијената, везано, пре свега за Ковид одељење, и троканални ЕКГ апарат за бележење ЕКГ функције срца. Апарат ће се налазити у Ковид грудном одељењу, тамо где се налазе најтежи пацијенти, са најтежом клиничком сликом - објаснио је Растовић.

Уз Град Сомбор, Пољопривредна служба има веома добру сарадњу и са општинама Оyаци и Апатин, које су се придружиле донацији напоменуо је Владимир Сабадош, а све је реализовано за седам дана.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести