Донација кулске „Сигме” за Руму

РУМА: Још једна акција поделе дезинфекционих средстава и заштитне опреме организована је јуче у Руми.
Akcija podele dezinfekcionih sredstava i zaštitne opreme organizovana je juče u Rumi  Foto: Opština Ruma
Фото: Акција поделе дезинфекционих средстава и заштитне опреме организована је јуче у Руми Фото: Општина Рума

Председник општине Слађан Манчић истиче да иако је укинуто ванредно стање, на снази су превентивне мере републичког Кризног штаба, те се активности у борби против коронавируса настављају, а добра сарадња Општине и привредног сектора доказана је још једном.

Компанија „Сигма” из Куле донирала је Општини Рума 2.000 литара дезинфекционог средства за руке, па је одлучено да се то проследи суграђанима и привредним субјектима, односно ресторанима, кафићима, фризерским салонима, маркетима, бутицима и другим радњама. Осим тога, локална самоуправа дели и визире, заштитне маске и рукавице.

- Живот се полако враћа у нормалне токове, кафићи су отворени, а наш фокус је на свим услужним делатностима, па ће волонтери обићи цео град – вели Манчић.

Акција креће од центра, где је највише локала, али неће бити запоствљена ни периферија.

- Ми смо овакве активности сами спроводили у јеку пандемије, међутим овом акцијом желимо да поручимо да је и даље потребан опрез. Желимо сви да што пре дође дан, када ће се стање потпуно вратити у нормалу, али до тада сви морамо поштовати препоруке - напомиње Манчић и сумира да је до сада 180 румских предузетника добило новчану помоћ, а исплаћено је око 12,2 милиона динара из буyета за ту намену.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести