Донација фондације „Осмех на дар“ дечјем одељењу Опште болнице у Сомбору

СОМБОР: Мада се налази у процесу опсежне набавке нове опреме и припреме за највећу реконструкцију од свог настанка, сомборској болници у постојећим условима ипак добро дођу нове донације, поготово када су усмерене на најосетљивију групу пацијената.
12 bolnica decije
Фото: Град Сомбор

Тако је Дечјем Одељењу Опште болнице „Др Радивој Симоновић“ хуманитарна фондација новосадских студената „Осмех на дар“ протеклог викенда испоручила своју донацију, осам нових болничких кревета које ће користити мали пацијенти.

Фондација „Осмех на дар“ је прва студентска хуманитарна фондација, активна од 2006. године, а званично основана и регистрована 2009. године. Основни циљеви фондације су, између осталог, помоћ социјално и здравствено угроженој деци и деци са посебним потребама у Србији. У склопу своје 14. новогодишње акције, у децембру 2019. на 4. Фестивалу лампиона у Новом Саду скупљена су одређена средства која су усмерена на донације Општој болници Сомбор и Општој болници Сремска Митровица.

Да се прикупљена средства што боље искористе, по договору са начелником Дечијег одељења сомборске болнице, др Миланом Арнаутом, купљено је осам нових кревета. Овом приликом др Милан Арнаут исказао је велику захвалност на донацији која је плод несебичног хуманитарног рада младих људи и нагласио да је донација стигла у право време као замена дотрајалим лежајевима, а у нади да ће се ускоро обновити и преосталих 17 болничких лежајева од укупно 25, колики је капацитет овог одељења сомборске установе.

Помоћник директора за медицинска питања Опште болнице Сомбор др Милисав Вујовић, упутио је захвалност у име свих запослених и похвалио присутне који поред свих својих обавеза на факултету одвајају време за бављење хуманитарним радом и оваквим примером постичу младе да се осврну на оне којима је помоћ најпотребнија.

М. Мћ

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести