Дом здравља у Пландишту добио ново санитетско возило

ПЛАНДИШТЕ: Дом здравља добио је санитетско возило захваљујући донацији НИС-а и компаније „Винд Парк”.
1
Фото: Возило ће се користити за превоз пацијената на дијализу

 Возило кошта 4,5 милиона динара, па је компанија „Винд Парк” донирала два и по милиона динара, а НИС два милиона динара, из програма „Заједници заједно”.

Директор Дома здравља др Драго Божић казао је, да ће се ново возило користити за превоз шесторо бубрежних болесника на дијализу.

- Имамо солидан возни парк -навео је директор. -Сада је у кругу Дома здравља шест возила, један санитет је купљен скоро, друго возило пре годину и по дана, а преостала три имају око осам година – каже Божић и додаје да у погледу медицинске опреме Дом здравља не оскудева, осим што треба да се купи стоматолошка дечја столица.

- Сву опрему набављену пре четири деценије у време када се градио објекат смо обновили новом. Очекујемо да догодине  Дечје одељење стоматологије добије столицу за коју се надамо да ће новац обезбедити локална самоуправа или стићи из донације -истакао је директор наводећи да је пре годину и по дана и зграда Дома здравља сасвим реновирана. Захвални смо локалној самоуправи, казао је директор др Божић, што сваке године издваја новац за инвестициона улагања водећи рачуна о равномерној обнови сеоских амбуланти . - Новцем из општинске касе финансира се програм кућног лечења старих и непокретних лица на подручју целе општине, па тако изабрани лекари са возачем и медицинским техничарем по позиву одлазе до сваког пацијента. Др Божић наглашава да имају довољно лекара и медицинских сестара, па су по томе међу ретким домовима здравља којима не треба стручан кадар. Имају младе докторе и 18 медицинских сестара.

У Дому здравља имају општу праксу, лабораторију , педијатрију и гинекологију. Два пута током недеље долази интерниста и једанпут седмично неуропсихијатар.  - Радимо на томе да једном недељно дође и радиолог , јер имамо два ултразвука, један који користи гинеколог и један који је на педијатрији, али сматрамо да се може још боље искористити  па радимо на томе  да становници општине добију могућност да у Дому здравља ураде и преглед ултразвуком- истакао је Божић .

З. Делић

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести