Дом здравља у Кањижи: Нова опрема за лабораторију

КАЊИЖА: Лабораторија Дома здравља Кањижа добила је три нова апарата укупне вредности око 800.000 динара.
k
Фото: Karolj Puškaš

Захваљујући донатору, општини Кањижа и сопственим средствима Дом здравља Кањижа је добио анализатор електролита, ЦРП мерач и модерну центрифугу.

Директорка Дома здравља Кањижа Каролина Ђолаи каже да је анализатор електролита вредности 300.000 динара донирала компанија “Суперлаб”, док је центрифугу вредности 360.000 динара обезбедила општина Кањижа. Дом здравља Кањижа је из сопствених средстава успео да финансира набавку ЦРП мерач, који може бити користан углавном у испитивању деце.

У лабораторији Дома здравља Кањижа је седморо запослених који свакодневно на лабораторијске прегледе приме 60 до120 пацијената. Нови апарати ће омогућити бржи И ефикаснији рад. Руководилац лабораторије Ева Дукаи наглашава да захваљујући анализатору електролита, ЦРП мерачу нивоа и центрифуги, већина лабораторијских испитивања од сада се може брзо и лако обавити у Дому здравља Кањижа, тако да пацијенти не морају да чекају неколико дана на резултате. Она је додала да су центрифуге биле старе 30 година и да је било време да се набави нова.

М. Мр.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести