Дом културе у Падини дочекао реконструкцију

ПАДИНА: С реконструкцијом Дома културе „Михал Бабинка” у Падини недавно се поново отпочело, након што је претходно започету омео пожар у априлу 2019. године.
Padina, Dom kultura Foto: RTV Pančevo
Фото: Падина, Дом култура Фото: РТВ Панчево

Према речима председника општине Ковачица Милана Гарашевића, услови за санацију су се поново стекли, а цео пројекат је вредан 265 милиона динара у чему ће, како се нада, помоћи и Министарство културе.

- Дом културе нам је изгорео у моменту кад је завршена пројектно-техничка документација и требало да се распише тендер за извођење радова, тако да смо све то морали да обуставимо и одложимо за ову годину - каже Гарашевић, преносе локални медији. - Ове године смо морали опет да урадимо пројектно-техничку документацију, што смо и успели, расписали смо јавну набавку и сад уводимо извођача у посао. Кад све завршимо, ово ће бити не само највећи него и најлепши Дом културе у Банату.

Услед пожара уништени су велика сала и део крова, тако да је сада у току рашчишћавање тог простора како би се, за две недеље, кренуло са санацијом крова.

- Радови су почели у унутрашњости зграде, тако да се споља ништа не види, али чисте се они делови који су највише страдали у пожару - појашњава директорка ДК „Михал Бабинка” Ањичка Елшејк. - При крају смо с тим, али свеукупни радови ће се продужавати у сегментима јер је ово ипак велика инвестиција.

Према тренутним плановима, радови на Дому културе би требало да буду готови до 2022. године.    

Л. Р.

 

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести