Долово: Изграђено игралиште у ромском насељу

У делу Долова, претежно насељеном ромским становништвом, Месна заједница је изградила игралиште за децу, а подељене су и лопте најмлађима, како би своје слободно време деца могла да проведу бавећи се спортом и физичким активностима.
1
Фото: Dnevnik.rs

- Овој деци овде, поготову за време летњег распуста је веома важно да имају игралиште. То су они и показали присуством овде у оволиком броју - рекла је координаторка за ромска питања у Панчеву Пава Новаков Чабриловски .

Одржан је и неформални састанак, где је закључено да је сарадња Покрајине и МЗ Долово одлична. Посланица у Скупштини АП Војводине Јелена Јовановић најавила је да ће ускоро бити саопштени и наредни кораци сарадње између канцеларије, Месне заједнице Долово и АП Војводина. Председник МЗ Долово Драгослав Глигоријев рекао је да је стратегија овог места, и саме локалне самоуправе у Панчеву, да се пођеднако улаже у сва насеља и делове села. - МЗ Долово ће наставити да ради на уређењу свог места, како би својим мештанима омогућили што боље услове за живот - оценио је Глигоријев.

EUR/RSD 117.9011
Најновије вести