Дан толеранције обележила и бечејска предшколска установа

БЕЧЕЈ: Предшколска установа „Лабуд Пејовић“ у Бечеју наставља с традицијом обележавања Дана толеранције. Овог пута с организаторима Дечије недеље организован је једносатни програм оплемењен наступима најмлађих и доделом награда за „Нај, нај Дечију недеју“.
Dan tolerancije obeležila i bečejska predškolska ustanova „Labud Pejović“   Foto: privatna arhiva
Фото:  Дан толеранције обележила и бечејска предшколска установа „Лабуд Пејовић“   Фото: приватна архива

У сали Градског позоришта Бечеј са нашто више од 300 седишта, сместило се око 500 посетилаца. Томе је допринело што је добар део места био попуњен са два предшколца на једном седишту, а и пролази са обе стране били су испуњени одраслима који су програм пратили стојећи.

Присутнима су се обратиле директорка Предшколске установе Татјана Митић и помоћница председника општине задужена за образовање Сузана Ђукић. Уследио је програм пет група предшколаца са по две кореографије. Као гости наступили су Дечији хор „Бубамара“и мешивити хор Дечијег боравка, који има изузетну сарадњу с Предшколском установом.

Толеранција није страна реч, истакнуто је овом приликом, јер значи прихватање и третирање људи онако како бисмо волели да други третирају нас. Толеранцију, наглашавају у Предшколској установи, треба подстицати код деце зато што желимо да нам се деца осећају опуштено и сигурно у различитим животним ситуацијама. Родитељи који показују толеранцију речима и делом у свакодневним ситуацијама, спонтано уче и своју децу да цене различитост. Јер, деца стално посматрају и имитирају, они су огледало вредности одраслих.

Уручене су и награде књижаре „Призма” онима који су се истакли у Дечијој недељи. Прво место и ваучере од по 15.000 динара добили су Народна библиотека Бечеј и Економско-трговинска школа, друго је припало ОШ „Здравко Гложански“ (12,500), а треће су освојили Музичка школа „Петар Коњовић“ и ОШ „Петефи Шандор“ (10.000).

         В. Јанков

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести