Дан ловачког удружења Бечеј: Петар и Саша опет скували најукуснији гулаш

БЕЧЕЈ: Традиционална манифестација „Дан ловачког удружења Бечеј“ ушла је у другу декаду, јер је у суботу одржана по 11. пут.
lovci becej
Фото: Dnevnik.rs

Иако је овога пута програм дешавања био нешто скромнији, ловачка фешта није изгубила на квалитету, масовности и интересовању суграђана.

У атрактивном амбијенту око Ловачког дома у Доњем парку било је живо од самог јутра.

Поподне поготово, јер се тада одржавало такмичење у кувању гулаша од меса јелена, а могао је и да се купи укусан специјалитет по цени од 300 динара за порцију, што се не може баш сваки дан.

Ми смо први потпалили ватру, јер је требало већ за ручак да припремимо гулаш за продају суграђанима. Многи су доносили посуде и носили кући укусно јело, а други су овде у природном амбијенту ручали. Гулаш је припремљен од 65 килограма јеленског меса и све је суграђанима, који су у реду чекали, продано за непуних пола сата, веле кувар Зоран Владић и његов асистент Кристиан Марковић.

Иза Зорана Владића је кулинарско искуство од 16 година, пошто је радио у ресторану „Нада“, хотелу „Бела лађа“ и сада у ресторану „Мапамондо“, па они који нису дегустирали специјалитет из великог казана могу да зажале.

Далеко више их је било који су се задовољили јелом из такмичарских котлића.

Укупно 27 кулинара надметало се за што бољи пласман, а велики прелазни победнички пехар и други у трајно власништво припао је тандему Саша Ташин и Петар Тувегyић.

Ово је трећи пут заредом да ово друштво побеђује у кувању јеленског гулаша у Бечеју.

Прво је победио Петар, лане Саша, а  Петар је био други, па су одлучили да ове године заједно кувају и епилог је нова победа и, поред поменутих пехара, награда у виду одстрела срне, па ће у сопственој режији опет бити у прилици да се друже уз ловачки специјалитет.

Друго место освојио је  Жељко Његован и он је добио, поред пехара, одстрел два зеца, а освајач трећег места се није појавио на додели награда.

Организатор је робним наградама  спонзора даривао и оне који су по оцени жирија скували гулаш за пласан од четвртог до шестог места. Специјалне награде уручене су највеселијем друштву, а то је била екипа „Ћатино јато“ у ком су били Бечејци и гости из Гајдобре, односно најелегантнијем друштву, екипи „Дамског ловачког клуба Бечеј“.

Кад је преподневни програм у питању, прво је била ревија паса са родовником, али се појавио само квартет кућних љубимаца и свако је у својој раси освојио награду.

Истина, нешто касније су стигли нови пси, али су на сцену већ ступили предшколци цртањем животиња и птица на асфалту и петочлане екипе основаца у квизу знања о животињама. Епитет победника од лане

одбранила је екипа ОШ „Шаму Михаљ“, друга је била школа „Здравко Гложански“, трећа „Север Ђуркић“, а четврта „Петефи Шандор“.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести