Чурушки сир и мед из Ђурђева на сајму у Словенији

ЖАБАЉ: Општина Жабаљ промовисала је недавно своју туристичку понуду на неколико догађаја у оквиру 30. Сајма туризма „Натур Алпе Адриа” у Љубљани.
zabalj sajam
Фото: zabalj.rs

На штанду Туристичке организације Војводине, посетиоци су, поред осталог, могли да пробају производе Пољопривредног газдинства „Радишић” из Чуруга, које производи сир, као и Пољопривредног газдинства „Раданов” из Ђурђева, које се традиционално бави пчеларством.

Уочи сајма, у просторијама Парохијског дома Српске православне цркве одржано је „Војвођанско вече“ у организацији Туристичке организације Војводине, када је представљена и туристичка понуда општине Жабаљ, са акцентом на голф центар и тематску руту „Пут сира и меда“, уз дегустацију типичних производа из те војвођанске општине.

Директорка Туристичке организације општине Жабаљ Марија Чупић најавила је да ће у будућности још више унапредити туристичку понуду.

Трудићемо се да се значајно позиционирамо на туристичкој мапи као дестинација за развој спортског туризма, а константно радимо на томе да у туристичке токове уључимо што већи број пољопривредних газдинстава, која ће отворити своја врата туристима. Гости ће са собом понети нешто што је карактеристично за наше подручје, као што су сир и мед, који су се добро позиционирали на тржишту, каже Чупић.

Жабаљски представници имали су прилику да се боље упознају с пчеларским туризмом у Словенији, познатим и као апи-туризам, слушали су и искуства пружаоца услуга, која се тичу саме организације и вођења тог посла. Словенија је позната по овој врсти туризма, с обзиром на то да има 10.000 регистрованих пчелара, од којих се четрдесетак њих бави апи-туризмом, пружајући различите туристичке услуге у својим домаћинствима.

М. Рашић

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести