Центар за социјални рад у Сенти ускоро добија стручну помоћ

СЕНТА: У оквиру кампање "16 дана активизма против насиља над женама" министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Центар за социјални рад у општини Сента који ће, најавио је, ускоро добити стручну помоћ како би се целокупан рад те установе додатно унапредио, посебно у погледу борбе против насиља над женама.
senta opstina, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

"Неопходна је боља сарадња између Општине и Центра за социјални рад, како би рад те установе убудуће био далеко ефикаснији. Добили смо уверавање да ће до тога свакако доћи и верујем да ће услови, приликом наше следеће посете, бити далеко бољи, као и да ће бити мање насиља", рекао је Ђорђевић, наводи се у саопштењу Министарства за рад.

Он је изразио жељу да се сви чланови друштва укључе у борбу против насиља над женама како би та појава била у потпуности искорењена.

Директорка Центра за социјални рад Сента Љубица Николић Верикиос захвалила је министру на посети и нагласила да установа којом руководи ужива значајну подршку ресорног министарства.

Навела је да им је Ђорђевић у борби против насиља над женама дао огромну подршку и истакла да су његова лична помоћ и континуирана сарадња између министарства и локалне самоуправе од изузетног значаја.

"Надамо се да ћемо након оваквих сусрета бити још професионалнији и још ефикаснији, а све у циљу најадекватније заштите наших корисника", рекла је Николић Верикиос, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је Ђорђевић приликом посете Центру за социјални рад најпре обишао привремени смештај за старе и социјално угрожене породице, те да се том приликом састао и са председником општине Рудолфом Цегледијем.

Током посете Сенти, Ђорђевић је у присуству заменика директора Националне службе за запошљавање Петра Јарића обишао просторије филијале НСЗ за коју је рекао да може да буде добар пример другим филијалама, али да увек постоји простор за додатно унапређење.

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести