Буџет Инђије приближио се цифри од шест милијарди динара

ИНЂИЈА: У нову 2020. годину локална самоуправа Инђије ушла је с увојеним буџетом у висини од 5.829.455.685 динара.
д
Фото: Dnevnik.rs

Образлажући нови буџет председник општине Владимир Гак је нагласио да је разлог тако високо пројектованог буџета уврштавање свих пројеката које су доставиле месне заједнице, јавна предузећа, установе и агенције.

Капитални пројекти су изградња нове пијаце у центру Инђије и спортске дворане у Бешки, чија укупна вредност износи непуних 500 милиона динара. Како је председник Гак навео, ниједан пројекат локална самоуправа није желела да одбаци, али наглашава да ће и месне заједнице морати активније да учествују у реализацији зацртаног.

- Желели смо да овај пут ставимо одговорност на саме месне заједнице, да се мало више позабаве стварима које се тичу процедуре и папирологије. Дакле, нећемо да долазимо у ситуацију да се само два или три човека боре за неки пројекат – поручио је Гак и додао да се мора олакшати посао надлежним службама, да би се више и урадило. - Урадиће се онолико колико се свако буде борио за своје село. Напомињем, свако село инђијске општине нам је пођеднако важно али је исто тако битно да се сви активирају како не би губили године на реализацију капиталних пројеката – истакао је Гак.

Анализирајући буџет за 2020. годину, долази се до закључка да ниједна локална администрација до сада није предвидела толика улагања у свим насељеним местима општине Инђија.

В. Х.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести