Бољи услови за четири ромске породице

Уговори о побољшању становања ромске популације кроз поделу пакета грађевинског материјала потписани су јуче у седишту бачкопаланачке општине.
Dodeljeni ugovori o poboljšanju stanovanja romske populacije Foto: Opština Bačka Palanka
Фото: Додељени уговори о побољшању становања ромске популације Фото: Општина Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА: Уговори о побољшању становања ромске популације кроз поделу пакета грађевинског материјала потписани су јуче у седишту бачкопаланачке општине. Уговоре су потписали заменик председника Општине Бачка Паланка Мита Лачански и представници четири породице које су добиле пакете.

Једнократна и бесповратна помоћ је додељена као једна од предвиђених активности Локалног акционог плана за Роме у Општини Бачка Паланка, а вредност једног пакета износи 287.500 динара. За реализацију обезбеђена су средства из буyета локалне самоуправе, а пројекат је суфинансирао и Покрајински секретаријат за социјалну политику демографију и равноправност полова.

- Трудимо се сваке године да што више породица ромске националности добије могућност да користе ову помоћ и да на тај начин побољшају своје услове становања –казао је заменик председника Општине Бачка Паланка, Мита Лачански. - Наставићемо са овом праксом и у наредним годинама, и трудићемо се да средства доделимо још већем броју породица.

Пакете грађевинског материјала су добиле породице Славка Николића из Нештина, Јована Калањоша из Младенова, Добриле Николић из Товаришева и Славице Николић из Силбаша.

- Желео бих да се захвалим људима из Општине и нашој координаторки што су нам изашли у сусрет и доделили пакете грађевинског материјала. Ова помоћ ће пуно значити мојој породици, поготово јер имам дете које је тешко болесно – рекао је Јован Калањош.

Ромски координатор Драгана Нинковић, објаснила је да се на јавни позив пријавило укупно 17 породица. На терену је констатовано стање у којем породице живе, и на којим објектима треба нешто да се поправи или догради. Као приоритет разматрана је и структура породице, како би оним породицама где има деце, болесних и старих лица, били обезбеђени што бољи услови живота.

Т. Пачић

 

EUR/RSD 117.5690
Најновије вести