Бициклом до инкубатора за панчевачку болницу

ПАНЧЕВО: Панчевачки бициклиста Душан Милојков креће на пут дуг 8.000 километара како би сакупио новац за куповину инкубатора за панчевачку болницу.
Opšta bolnica Pančevo Foto: Pokrajinska vlada
Фото: Општа болница Панчево Фото: Покрајинска влада

Милојков, који већ годинама промовише спорт и здрав живот, још од 2002. године путује бициклом по Европи, углавном пратећи српске спортисте на велика такмичења.Овога пута возиће с хуманим циљем да помогне превремено рођеним бебама, пренела је РТС.Панчевачка болница тренутно располаже са осам исправних инкубатора, али јој је потребно још.

"Пошто имамо два стара инкубатора, из 1965. и 1975. године, и неколико нових, сматрам да ћу направити прави хумани гест да своје откуцаје срца поклоним клинцима који се превремено роде, и да ја као спортиста помогнем да они дочекају боље дане", истакао је Милојков.

"Инкубатори су у таквом стању да за најстарије поправке више нема, јер нема делова", нагласио је начелник Дечјег интерног одељења Слободан Продановић.

На путу дугом 8.000 километара кроз Србију и још седам европских земаља, Милојкову ће помагати Ротари клубови, који ће му обезбедити смештај и уплаћиваће донације за куповину новог инкубатора.

EUR/RSD 117.5729
Најновије вести