Бесповратна средства Општине Инђија младим предузетницима

ИНЂИЈА: Председник општине Инђија Владимир Гак уручио је 22 уговора предузетницима и микро правним лицима о додели бесповратних средстава.
Pomoć onima koji se sami bore  Foto:  Opština Inđija
Фото: Помоћ онима који се сами боре  Фото:  Општина Инђија

Са 2,3 милиона динара локална самоуправа је подржала унапређење њиховог пословања, технолошких процеса производње и услуга, повећање вредности и обима промета и смањење трошкова финансирања производне опреме и репродукционог материјала.

Ово је први пут да Општина Инђија додељује бесповратна финансијска средства развоју малих предузећа и то представља меру коју ретко која општина или град у Србији примењује. Владимир Гак је приликом доделе уговора рекао да се овим показује колико је Инђија далеко испред свих у подршци и стварању повољног привредног амбијента.

- Ми смо, као локална самоуправа, увек ту да помогнемо наше људе који се сами боре за свој динар. Овим реализујемо дато обећање привредницима а оно што могу са сигурношћу рећи јесте да ће у наредним годинама та подршка бити све већа – најавио је Гак.

Председник општине је позвао привреднике да се јаве ако имају неке предлоге и сугестије на који начин би локална самоуправа могла помоћи развој и унапређење пословања микро правних лица и предузетника.

Услови да се пријаве за ову помоћ били су да је седиште на територији општине Инђија, да обављају делатност минимум годину дана у континуитету без привремених прекида и блокаде, да су измирили пореске обавезе и да се против оснивача не води кривични поступак или да је осуђиван за кривична дела. За неколико недеља очекује се расписивање новог конкурса за предузетнике и микро правна лица о додели бесповратних средстава.

В. Х.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести