Београдска фирма преузима Фабрику воде у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Покретна и непокретна имовина зрењанинског предузећа „Фабрика воде” продата је фирми „Панонијан вотер” из Београда, потврдио је за „Дневник“ јавни извршитељ Драган Николић.
Fabrika vode u Zrenjaninu Foto: zrenjanin.rs
Фото: Фабрика воде у Зрењанину Фото: zrenjanin.rs

Имовина је продата за 417 милиона динара, што је половина њене процењене вредности.

- Имовина „Фабрике воде“ је продата на основу заложне изјаве, а првенство намирења има извршни поверилац, односно Ерсте банка – казао је Николић за наш лист.

Прошле године је у два наврата покушана продаја имовине, али није било заинтересованих купаца. У непокретну и покретну имовину „Фабрике воде“, која је понуђена на продају као једна функционална целина, спадају постројење за пречишћавање пијаће воде, пратећи објекти и опрема.

Њена укупна вредност процењена је на 834.736.350 динара. Како је било наведено у другом позиву, имовина се не може продати испод почетне цене, у износу од 50 одсто од њене утврђене вредности. У првом покушају почетна цена је износила 70 одсто од укупне вредности.

Закључак о продаји имовине донет је у извршном поступку који је покренула Ерсте банка, као поверилац, против дужника, зрењанинског предузећа „Фабрика воде”. Поступак је покренут ради извршења на основу Закона о извршењу и обезбеђењу.

Фирма „Панонијан вотер”, која је нови власник постројења за прераду воде у Зрењанину, основана је пре два и по месеца, тачније 3. новембра 2021. године, са седиштем у Београду. Према подацима Агенције за привредне регистре, фирма има четири законска заступника, односно директора, од којих је један из Србије, и то Бранислав Зец, док су преостала тројица из Велике Британије, Индије и Канаде. 

Ж. Б.

Zrenjaninac
20.01.2022 • 16:55
Žašto ovu Fabriku nije kupio žedni grad ili JKP Vodovod i analizacija pa da sve ostane u našim rukama? Kao nemaju para, a još više, 450 miliona su poklonili Ling longu za izgradnju vodovoda i skoro toliko Milenijum timu da bi "razminirao" 100 jutara poklonjenog poljoprivrednog zemljišta. Teško im je dati za grad koji je žedan 18 godina!?
Vanja
22.01.2022 • 10:13
Jadna je ova država. Jadan je ovaj narod.
EUR/RSD 117.4618
Најновије вести