Беочинци спремили пакете за пензионере

БЕОЧИН: Председник беочинске општине Митар Милинковић каже за наш лист да ова нема заражених коронавирусом, у изолацији се налазе махом повратници из иностранства, а све мере Владе РС се поштују.
Centar Beočina Foto: Radivoj Hadžić
Фото: Центар Беочина Фото: Радивој Хаџић  

- Самоизолација код кућа се за сада поштује, а полицијски час сви поштују - истиче председник Општине Беочин, уз чију организацију је током викенда почела и подела пакета помоћи пензионерима.

Спремљено је око хиљаду пакета пензионерима са нижим примањима и најугроженијима, које су волонтери током викенда паковали заједно са општинским руководством. До сада је подељена половина.

- Пакети су припремљени уз помоћ најистакнутијих привредника наше општине и саме Општине Беочин и помоћ у основним намирницима почела је ове недеље- рекао је Милинковић.

Због великог броја позива и интересовања за ову врсту помоћи, локална самоуправа моли суграђане који спадају у наведену категорију да имају разумевања да пакети не могу бити подељени о?едном због великог броја пакета. Општина Беочин спроводи већи број активноости како би пружила свакодневну помоћ људима, којима није дозвољен излазак из својих домова и на њима је ангажован велики број волонтера.

- Пакети се испоручују на кућне адресе пензионера, а достављају их волонтери - рекао је Милинковић. – Пијаца не ради, маски и рукавица имамо довољно, поштујемо све мере, дезинфикују се јавне површине, а одржавање хигијене зграда је појачано.

Радници ЈКП „Беочин“ из Беочина заједно са волонтерима ове општине урадили су дезинфекцију јавних и стамбених зграда, улаза и степеништа.

- Дезинфекција зграда обављаће се до даљег на основу инструкција стручних служби - поручује Милинковић.

Радници ЈКП „Беочин“ свакога дана од 8 до 16 часова деле раствор за дезинфекцију „Alqualor H“ испред Ватрогасног дома код фабрике „Лафарж БФЦ“. Литар овог раствора потребно је растворити у девет литара воде за прање подова и других површина.

Такође, отворена је и посебна адреса електронске поште за захтеве превоза запослених, а позивају се све надлежне службе и привредници да доставе захтеве са потребама запослених за организовање посебно формираних линија градског и приградског саобраћаја. Мејл адреса за слање захтева за превоз је: beocin.road­gmail.com.

М. Стакић

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести