Бечејска општина стипендира 73 студената

БЕЧЕЈ: Недавно су по већ устаљеном обичају свим стипендистима бечејске општине свечано уручени уговори о стипендирању.
s
Фото: Dnevnik.rs

Првобитно је расписан конкурс за доделу 60 стипендија успешним студентима који се школују за дефицитарна занимања на основу листе коју је доставила бечејска испостава Националне службе за запошљавање. Конкурсна комисија је установила да критеријуме испуњава 73 учесника конкурса и предложила је председнику општине да се помоћ у школовању свима додели.

Како месечна стипендија износи 8.000 динара и уплаћује се десет месеци током универзитетске године, то значи да ће сваки стипендиста добити укупно 80.000 динара. Локална самоуправа је планирала за ову активност 4,8 милиона динара, а проширењем списка стипендиста на све који испуњавају услове, мораће да се издвоји милион динара више.

Ово није трошак, већ инвестиција за будућност, рекао је приликом уручења уговора председник општине Бечеј Драган Тошић.

Како је додао, драго му је да види оволики број успешних студената, а био би још срећнији да је ова сала дупке пуна.

Нашли бисмо средства да финансирамо труд вредних девојака и момака. Наша велика жеља је да се већина вас врати и стечено знање стави у службу матичне средине. Већ имамо такве случајеве, а надамо се да ће их из године у годину бити све више, поручио је Тошић.

Иако износ стипендије није велики, биће од користи. Многима је то први приход у животу до којег су стигли захваљујући свом труду, рекла је председница Комисије за доделу стипендија Едит Силађи и поручила стипендистима да истрају на свом путу.  

В. Јанков

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести