Бечеј: Више од 70 волонтера за помоћ најстаријима

БЕЧЕЈ: За помоћ старијима од 65 година у Бечеју до сада се пријавило између 70 и 80 волонтера, који су заједно са мобилним тимом који је оформирала та општина, на располагању најугроженијима од вируса корона од 8 до 20 часова, док им је кол центар доступан 24 часа.
becej youtube
Фото: Youtube Printscreen

Према речима Драгана Тошића, председника општине Бечеј, објаснио је да у овом моменту није потребо ни оволико волонтера, јер су јуче имали десетак услуга за грађане.

Грађани којима је неопходна та услуга треба да списак потребних намирница и лекова доставе у коверти, заједно са новцем.

Волонтери мобилног тима носе видно истакнуте посебне легитимације, а Јована Лукић, волонтерка истиче да сматра да су млађи дужни да помогну у спречавању ширења вируса корона.

„Млади људи су дужни да помогну насим суграђанима и омогуће да наши пензионери не излазе из кућа“, навела је Лукић.

Соња Секулић, такође волонтерка, навела је да је сваки волонтер у контакту са својим пензионером.

„Разменили смо бројеве телефона одмах првог дана. Они нас зову кад им нешто затреба. Одлазимо до апотеке, продавнице, купујемо намирнице, хлеб. Доносимо им рачун и кусур. Сигурни су у нашим рукама и ми им помажемо шта год затреба“, испричала је Секулић.

Након обављене набавке, грађанима ће испред врата, поред тражених намирница и лекова, бити достављени фискални рачуни, као и кусур.

Осим тога, волонтери обављају и услуге плаћања рачуна.

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести