Бечеј: Народна библиотека почиње са радом од понедељка

БЕЧЕЈ: Након више од месец дана Народна библиотека у Бечеју ће у понедељак 4. маја отворити врата својим корисницима, а приликом издавања књига примењиваће се нове мере у склопу борбе против пандемије.
Bečej iz vazduha Foto: Dnevnik.rs/B. Lučić
Фото: Бечеј из ваздуха Фото: Дневник.рс/Б. Лучић

Корисници Народне библиотеке, наиме, неће моћи сами да бирају књиге као што су то раније чинили, већ ће морати да дођу са конкретним насловом или барем жанром који желе да читају, а библиотекари ће им помоћи у одабиру литературе.

Ђијанта Ловаш, директорка Народне библиотеке Бечеј, апеловала је на читаоце да своје доласке расподеле у неколико дана како би се избегле непотребне гужве.

На улазу у све објекте библиотеке биће постављени импровизовани пултови за издавање књига, а корисници ће улазити један по један уз обавезно коришћење заштитних маски и рукавица. 

Постоји и посебна процедура када је реч о враћању књига, а како је казала Ловаш, с обзиром да је доказано да вирус живи на папиру и картону неко време, па тако по препоруци епидемиолога књиге нећемо одмах враћати у фонд, него на посебно место где ће их читаоци сами остављати. 

“Да бисмо књиге вратили у књижни фонд мораће да прође недељу дана, а ми ћемо их дезинфиковати у складу са упутством које смо добили од библиотекарског друштва”, казала је Ловаш.

Читаоци ће моћи да узимају највише по три књиге, а радно време свих огранака Народне библиотеке Бечеј биће од 8 до 13 часова.

Gradjanin Beceja
30.04.2020 • 07:51
Ja sam iz Beceja ali ne znam koji deo grada je na slici. Ili ja ne mogu da prepoznam ili to nije Becej.
EUR/RSD 117.5900
Најновије вести