Бечеј награђен за рад са женама из сеоских средина

БЕЧЕЈ: Годишње награде за најбољу градску и општинску управу у примени принципа доброг управљања у 2019. години, по посебном конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе, припале су градовима Пожаревац, за одговорност и владавину права, и Ужице, за транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе, односно општинама Медвеђа, за ефикасност и делотворност, и Бечеју за равноправност и антидискриминацију.
becej
Фото: Youtube Printscreen

„Квартет“ награђених добиће по 2,6 милиона динара као вид финансијске подршке за даље унапређење добре управе и управљања на локалном нивоу.

- Наша општина је кроз разговор са женама из сеоских средина о њиховим стварним потребама и очекивањима спровела низ активности и обука како би полазнице обука овладале вештинама и стекле самосталност, пре свега, у пољу запошљавања и унапређења услуга намењених сеоским женама - појаснили су нам у Општинској управи Бечеј. - Све покренуте активнсти имају за циљ афирмацију родне равноправности и поштоваnjа људских права, са посебним акцентом на социјалној инклузији свих раnjивих група.

Поменуто Министарство је 30. јануара ове године упутило позиве за пријаву пројеката и за награде из Буџетског фонда за локалне самоуправе, који износи 520 милиона донара. На јавне позиве Министарства пријављено је 198 пројеката, док је по позиву за најбоље општинске управе стигло 38 пријава.

Министарство ће подржати из Буџетског фонда програма за локалне самоуправе укупно 74 пројекта, а потписани су уговори о додели средстава са локалним самоуправама.  Највећим износом, укупно 364 милиона, подржаће се 31 пројекат за изградњу, санацију, доградњу и реконструкцију комуналне инфраструктуре, школских, предшколских, културних и спортских објеката, као и зграда локалних институција, затим уређења паркова, пијаца и тргова. За набавку и примену савремених информационих технологија, који ће омогућити увођење е-Управе  и боље пружаnjе услуга грађанима и привреди са 52 милиона подржаће се 12 пројеката. Са по 46,8 милиона динара биће подржано 18 пројеката локалних самоуправа у организацији културних, спортских и туристичких манифестација, односно пројекти 13 градова који доприносе превентивној заштити објеката и имовине локалних самоуправа  и граћана од непогода. 

В. Јанков

 

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести