Батез обишао обновљени спортски терен у ОШ Кизур Иштван у Суботици

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, заједно са градоначелником Суботице Богданом Лабаном и председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком, обишао је данас обновљени рукометни терен у Основној школи „Кизур Иштван“ у Суботици.
д
Фото: Покрајинска влада

Покрајински секретаријат за спорт и омладину је за санацију прво одбојкашког, па потом рукометног отвореног терена у школском дворишту ове суботичке школе обезбедио више од три милиона динара.

„То је само једна у низу школа на територији Града Суботице, али из целе АП Војводине, за које су из покрајинског буџета на конкурсу издвојене паре за санацију и адаптацију спортских објеката и терена, као и опремање спортским реквизитима. За ову намену у овој години смо обезбедили 66 милиона динара, јер је основни приортитет ревитализација школске спортске инфраструктуре“, изјавио је Батез и додао да је сарадња са Градом Суботицом дала изузетне резултате око реализације пројеката у спорту у овом граду, почев од обнова школских терена, па до обнове фудбалског стадиона.

Батез је додао да је Суботица град који је дао олимпијске, европске и светске шампионе и улагањем у школски спорт, који је основна база такмичарског спорта, можемо очекивати будуће велике спортске резултате.

Фото: Покрајинска влада

Богдан Лабан, градоначелник Суботице, која је за ове терене издвојила 1,150.000 динара изјавио је да се у вертикалној сарадњи са Владом Србије и Покрајинском владом, успешно завршава све што се годинама није радило.

Давор Штефанек, који је похађао управо ову основну школу, рекао је да је ССС донирао школи два гола са мрежама, одбојкашку мрежу и да је договорено да им се донирају још кошаркашке табле са кошевима. Према његовом речима, показало се да се удружено сваки пројекат брже реализује, и да је јако важно да деца више времена проводе на спортским теренима.

Фото: Покрајинска влада

Директор школе Дејан Анђеловић је рекао да се практично ради о изградњи новог терена, јер је коришћење пре санације није било безбедно за децу.

На терену је постављена нова подлога и додаће се монтажна ограда за заустављање лопти и сада ће ученици, њих око 720, имати одговарајуће услове за наставу физичког васпитања.

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести