Банатски Брестовац добио вртић

Захваљујући Граду Панчеву, Савету Месне заједнице Банатски Брестовац и родитељима из тог села, недавно је при Основној школи „Олга Петров” отворен вртић у који је уписано 24 малишана узраста од три до пет и по година.
1
Фото: РТВ Панчево

То значи да деца више не морају да путују у Панчево у вртиће, а чињеница да су од малих ногу близу ђацима који иду у школу, олакшава им сам прелазак најпре у припремну предшколску група, а потом и у саму осмолетку.

- Све ово урађено је захваљујући Граду Панчеву, који је помогао финансијским средствима и добром вољом да се што пре отвори - каже директорка ОШ „Олга Петров” Далиборка Бојковић Брети. - Захвалила бих се и родитељима који су се изјаснили да желе да имају вртић и иницирали његово отварање, као и члановима Савета Месне заједнице који су такође имали слуха за све ово. Уз добру вољу и кад смо сви сложни, круна свега је вртић.

Малишани су распоређени у две групе - Лептириће и Пчелице, а сад преостаје да се оствари и наредна жеља, односно да следеће године буду основане још две групе.

- Све што је потребно од опреме имамо, имамо и собу за изолацију, просторију за пресвлачење васпитача, нове тоалете... Наравно, деци увек треба више и ко год је расположен да помогне и донира, ту смо - додаје Бојковић Брети.

Л. Р

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести