Бачки котлић окупио више од хиљаду посетилаца

БАЧ: Овогодишњи победник манифестације „Бачки котлић 2019“ је екипа „Коколо“ предвођена Срђаном Тошићем, која је добила као награду  седам ноћења на Дивчибарама за шест особа, шампионски пехар и плаћену котизацију за учешће на такмичењу за „Златни котлић Војводине“.
bac kotlic
Фото: Општина Бач

Друго место припало је екипи,„Владимир Ловрић“, а треће место поделиле су екипе „Слободни момци“ и „Север“.

Приредбу је организовала Туристичка организација општине Бач  протеклог викенда у Градском парку, а окупио се рекордан број посетилаца и такмичара. Укупно стотину пријављених екипа је кувало рибљу чорбу, а  81 екипа предала свој узорак на жирирање.

„Бачки котлић 2019”, је пратио и рекордан број локалних и регионалних медија, а процене организатора су да је градски парк у Бачу, током суботе посетило преко 1.000 људи.  Посебно узбудљив део манифестације, сваке године био је избор за најлепше декорисан сто. Овогодишњи жири који је радио у саставу Јасна Влајић и Ружица Ђукић је одлучио да екипи „Фрајле“, припадне ова награда, док је посебну похвалу за труд и оригиналност приликом декорације добила екипа „Несаломљиви“.

Манифестацију су обишли и председник општине Бач Борислав Антонић, начелник Јужнобачког управног округа  Милан Новаковић, покрајинска посланица и члан Националног савета Рома Јелена Јовановић и председница Извршног Одбора Националног савета Рома Пава Новаков Чабриловски.

У културно уметничком делу програма су наступиле певачке групе и извођачки ансамбл КУД-а „Младост” из Бача.

З. Д.

Пројекат „Упознајте Бач“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Бач. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести