Бачка Паланка: Сквасили се први купачи у новом олимпијском базену

БАЧКА ПАЛАНКА:  Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка, пригодним је кратким говором пустио у рад први отворени олимпијски базен у приобаљу Дунава.
bazen backa palanka
Фото: Dnevnik.rs

Новим објектом ће управљати општинска Установа за спорт и рекреацију „Тиквара”.

Шушница је нагласио да је пре три године обећао грађанима Бачке Паланке да ће завршити прву фазу комплекса базена и то је испунио. При том ваља подсетити да је градња овог објекта почела пре више од деценије.

Било је пуно проблема, али смо уз велики напор посао завршили, рекао је, између осталог, Шушница.

Како је додао, пројектом је предвиђено седам фаза, а они ће настојати да на време конкуришу за средства како би евентуално идуће године наставили с другом фазом, односно изградњом два базена за најмлађе и нешто старију децу.

Размотрићемо током времена могућност да овај базен направимо као затворени, да се може користити и током зиме. Већ је најављено оснивање првог Ватерполо клуба, а базен је и прављен за младе и њихово бављење спортом. С овим објектом наставили смо рад на спортским објектима који су давно били започети, али нису били завршени, као што је био случај са спортским халама у Гајдобри и Пивницама које су сада у функцији, поручио је Шушница.

Фото: Dnevnik.rs

Паланачки базен који је у непосредној близини заливног језера Тиквара и Градске плаже на обали Дунава, савремен је објекат с машинским делом, свлачионицама, санитарним чворовима, око базена је 30-так огромних сунцобрана и преко 200 нових лежаљки, а ту је и угоститељски објекат, трибине. Све је ограђено и осветљено, док безбедност контролишу и дронови. На одржавању базена ради осам радника, а преко агенције ангажована је спасилачка служба.

Минимална дубина базена је два метра, а деца млађа од десет година не могу да уђу без родитеља, односно старатеља.

Данас је купање за све посетиоце било бесплатно, али је кроз доборовољне прилоге сакупљан новац у хуманитарне сврхе, тачније за лечење једног младог спортисте из Врбаса коме је неопходна операција у иностранству.

Целодневна карта износи 250 динара, полудневна 150, за децу преко 10 година 100 динара, а за млађе улаз је бесплатан. Тек иза поднева Паланчани су у већем броју кренули на купање.

Како метеоролози најављују да ће до краја августа бити врело, ето прилике за освежење онима који не преферирају бесплатну дунавску и језерску плажу о којима се исто стара Установа „Тиквара”.

Текст и фото: М. Суџум

LILI
08.08.2019 • 22:54
E hvala Bogu i ta se kula izgradi.
EUR/RSD 117.5463
Најновије вести