Бачка Паланка: Грађевински материјал за избегличке породице

БАЧКА ПАЛАНКА: Настављено је континуирано помагање породицама избеглих и расељених породица које су распадом бивше државе нови дом нашле у Бачкој Паланци.
Bačka Palanka Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

 

У малој сали Скупштине општине председник општине Бранислав Шушница потписао је нове уговоре са корисницима средстава намањених за побољшање услова становања породица избеглих.

Предмет уговора је додела грађевинског материјала за поправку или адапратацију сеоских кућа са окућницом за домаћинстава која су била корисници Програма куповине сеоских домаћинстава из средстава буyета Републике Србије и Аутономне Покрајине Војводине.

Потписани су уговори кроз два програма који су финансирани из Републичког буџета, рекао је, поред осталог, Шушница.

Како је додао, први пакет садржи пет пакета грађевинског материјала у вредности од по 550.000 динара, а други три пакета у појединачној вредности 200.000 динара за оне који су били корисници Програма куповине кућа у селима наше општине.

Очекује нас завршетак изградње 16 стамбених јединица намењених избегличким породицама у паланачком Стамбеном насељу Синај, поручио је Шушница.

Предвиђено је и 12 стамбених јединица са окућницом у вредности од по 9.500 евра, као и 26 грантова од вредности по 1.500 евра. Из буџета РС обезбеђено је и 23 пакета грађевинског материјала чија је вредност 9.000 евра.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести