Асфалт за пешаке и бициклисте од Опова до Баранде

ОПОВО: Почела је реализација пројекта пешачко-бициклистичке стазе од Опова до Баранде.
Kikinda Putari
Фото: Град Кикинда

Радове изводи „Штрабег-Војводина пут” Панчево, фирма која је иначе задужена за одржавање регионалног пута 124, који води кроз већи део оповачке општине. У току су припремни земљани радови и постављање подлоге за будућу асфалтирану стазу.

Председник општине Опово Зоран Тасић, који је уз пратњу заменика Милоша Маркова обишао радове, објашњава да локална самоуправа испуњава све оно што је обећала.

Ми као одговорни људи и политичари још једном смо показали и доказали да нам је сваки пројекат битан и важан. Овај пројекат односно повезивање Опова и Баранде пешачко-бициклистичком стазом је значајан за многе раднике, јер се ту налази радна зона. Радници бициклима ујутро или увече свакодневно путују, тако да је из разлога њихове безбедности потребна изградња овакве стазе. С друге стране, ова стаза доприноси и спортско-рекреативним активностима и туризму, истакао је Тасић.

Пешачко-бициклистичка стаза ће бити ширине два метра, а са ивичњацима имаће око 2,5 метера. Вредност пројекта је нешто преко 39 милиона динара. Подлога је асфалт, а целокупан пројекат финансира се средствима ЈП „Путеви Србије” у оквиру појачаног одржавања регионалног путног правца.

Планирани рок за завршетак радова на пешачко-бициклистичкој стази од Опова до Баранде је 15. новембар ове године.

Љ. М.

Пројекат „Непристрасно информисање у Опову” реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести