Ада помаже удружењима грађана у Молу: „Зелентарки” ново рухо

МОЛ: Локална самоуправа општине Ада пружа подршку удружењима путем конкурса за реализацију њихових програма, међутим, ове године се отворила могућност и за реновирање, адаптацију и опремање њихових седишта.
1
Фото: Ференц Баић и Золтан Билицки

За ту сврху у општинском буyету намењено је 15 милиона динара, а успешно је конкурисало 14 организација.

Међу удружењима која су добила средства је и Удружење грађана за заштиту животне средине „Зелентарка”, чије се седиште налази у Молу, у згради бившег Анушка клуба, па су претходних дана почели радови на реновирању зграде. Комплетно ће бити замењена водоводна и електрична мрежа, биће офарбана столаија, изнова изграђен улични улаз, а објекат ће бити споља окречен.

Актуелне радове на реновирању седишта „Зелентарке” је обишао председник општине Ада Золтан Билицки, заједно са председником те организације Ференцом Баићем, и уверио се да теку по плану. Овим улагањем ће зграда „Зелентарке” добити нови сјај и обезбедити боље услове за окупљање чланова овог удружења које спроводи едукативне и друге активности на заштити животне средине.

М. Мр

Фото: Општина Ада

Пројекат „Јавни интерес у општини Ада“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Ада. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести