пензионери

Економија / Новчаник Вучић: Свим пензионерима једнократно 5.000 динара
ЛЕСКОВАЦ: Сви пензионери у Србији ће добити до краја године једнократну помоћ од 5.000 динара, изјавио је председник Србије Александар Вучић.
Друштво Пензионерима пре Нове године бонус 5.000 динара, потом повишица
Више од 1,7 милион пензионера у Србији, најавио је председник Републике Александар Вучић, пре Нове године добиће једнократну новчану помоћ. Новац за исплату бонуса већ је обезбеђен и помиње се да ће сви сенионири добити по додатних 5.000 динара.
Економија / Новчаник До краја године једнократна подршка пензионерима
БЕОГРАД: Ново повећање пензија уследиће најкасније од 1. јануара, а до краја године најсиромашнији пензионери добиће и једнократну подршку, најавио је председник Србије и СНС Александар Вучић.
Нови Сад Картањац у дебелој хладовини
Ова шесторка спас од јучерашње жеге потражила је у дебелој хладовини Лиманског парка.
Економија / Наслови Пензионери све мање зависни од државне касе
Већ на крају прошле године изворни приходи Фонда ПИО чинили су 71,7 одсто, а дотације и буyета биле су 27,9 процената. Укупни приходи и примања лане остварени су у износу од 615,99 милијарди динара, то је за 4,3 одсто више него у 2017.години.
Економија Паневропске пензије - нови облик штедње за старост
ЗАГРЕБ: Европска унија кренула је у стварање паневропских пензија, новог облика штедње за старост који би се примјењивао на целом подручју ЕУ према истим условима, пишу хрватски медији. 
Друштво АКО ТО ЖЕЛИТЕ У пензију након 70. године?
БЕОГРАД: Радни век у Србији могао би бити продужен до навршених 70 година живота, за оне који то желе, ако се усвоји иницијатива за измену Закона о раду, пише данас "Политика".
Друштво Пензионери под старе дане беру воће, шоферишу или малтеришу
Од овог лета сезонским пословима, попут брања воћа, поврћа и других пољопривредних радова, могу се бавити и српски пензионери, а да им због уплаћеног новца за тај рад пензија не буде ни умањена нити обустављена.
Економија / Новчаник У Србији 25 пензионера прима највећу пензију од 132.065 динара
БЕОГРАД: Од 1.713.123 пензионера у Србији њих 25 месечно прима највишу пензију по новом закону од 132.065 динара, што је скоро пет просечних пензија од 26.335 динара, пише "Политика".
Економија / Новчаник У Војводини на 100 радника има 77 пензионера
НОВИ САД: По подацима Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, на крају прошле године у Србији је било 1.715.152 пензионера. У исто време било је 2.170.170 запослених. Однос између пензионера и радника је 1 према 1,3. При том, у чак 71 локалној самоуправи у Србији има више пензионера него запослених.
EUR/RSD 117.6067
Најновије вести