Звиздић шеф и извршне и законодавне власти у БиХ

САРАЈЕВО: Председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић званично је, по сили закона, постао и председавајући Заступничког дома Парламентарне скупштине БиХ.
i
Фото: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Наиме, председавајући и два заменика председавајућег Заступничког дома ПСБиХ, као и председавајући и два заменика председавајуцег Дома народа БиХ ротирају се сваких осам месеци, исто као и чланови Председништва БиХ. 

Звиздић (СДА) ће се на позицији председавајућег Заступничког дома ПСБиХ задржати све до 5. априла 2020. године када ће председавање од њега преузети Небојша Радмановић (СНСД). 

Тиме је престао мандат Борјане Кришто (ХДЗ БиХ) као председавајуце Заступничког дома ПС БиХ који ће, како оцењује Клиx, остати упамћен по томе што је ретко сазивала седнице државног органа закодавне власти.

Посланици од 6. децембра 2018. године, односно од дана конституисања Заступничког дома ПСБиХ, нису одржали ниједну редовну седницу нити су усвојили иједан акт. 

Све време парламентарци су редовно примали плате и остале накнаде, а неки од њих чак су искористили и годишње одморе, пише Кликс.ба. 

 

EUR/RSD 117.5796
Најновије вести