Због штрајка саобраћај у Паризу паралисан

ПАРИЗ:  Петог дана штрајка против реформе пензионог система у Француској саобраћај у Паризу је паралисан, пошто су обустављене неке линије метроа, а отказано је и на хиљаде полазака возова.
Zbog štrajka saobraćaj u Parizu paralisan  Foto: AP Photo/Rafael Yaghobzadeh
Фото: Због штрајка саобраћај у Паризу паралисан  Фото: AP Photo/Rafael Yaghobzadeh

Национална железничка мрежа СНЦФ препоручило је путницима да због безбедносних ризика остану код куће или корисе "алтернативна средства превоза" како би стигли на посао, преноси АП.На хиљаде возова, укључујући и 80 железничких линија између Лондона и Француске, Белгије и Холандије.

Више од 50.000 путника морало је промени планове за путовања, преноси Индепендент.Компанија Јуростар упозорила је да ће њено саобраћање наредна четири дана, бити значајно отежано, а што ће погодити још 30.000 људи.У Паризу не саобраћа 10 од 16 линија метроа уопште, а четири линије пружају ограничену услугу, преноси портал Локал.фр.

Француски председник Емануел Макрон синоћ је одржао састанак са премијером Едуардом Филипеом и другим званичницима како би направили стратегију за ову седмицу.Влада ће у среду изнети нови предлог. Не очекује се да ће бити померена старосна граница за одлазак у пензију која је сада 62 године, али се очекује да ће људи бити охрабрени да раде дуже.

 

 

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести