Закерберг: Бенонов налог на Фејсбуку неће бити деактивиран

ПАЛО АЛТО: Извршни директор "Фејсбука" Марк Закерберг је на састанку запослених у компанији рекао да Стив Бенон, бивши саветник Доналда Трампа, није прекршио политику компаније у мери која би оправдала суспендовање његовог налога, када је на овој мрежи затражио да се одруби глава двојици високих америчких званичника.
mark zakerberg
Фото: Tanjug (AP Photo/Nam Y. Huh)

Према снимку који је преслушао Ројтерс, Закерберг је признао критике које је компанији упутио Џо Бајден и рекао да "Фејсбук" дели неке од брига Бајденовог тима у вези са друштвеним медијима.

Он је запослене позвао да не доносе исхитрене закључке о томе како би нова администрација могла да приступи регулацији компанија које су власници друштвених мрежа.

Постоје одређена правила о томе колико пута треба да буду прекршена одређена правила пре него што се налог у потпуности деактивира, рекао је Закерберг.

У овом случају дошло се близу тога, али граница није пређена, истакао је он.

Портпарол "Фејсбука" је рекао да ће компанија предузети додатне мере против Беноновог налога уколико буде нових кршења правила.

Портпаролка бившег саветника Доналда Трампа је рекла да су коментари били метафорички.

Бенон није никада позвао на насиље било које врсте нити би икада то учинио, рекла је она.

Стив Бенон је у видео снимку који је објављен 5. новембра рекао да би директору ФБИ Кристоферу Вреју и водећем епидемиологу Антонију Фаучију требало да буде одрубљена глава. Бенон је рекао да Вреј и Фаучи нису били одани Доналду Трампу.

Фејсбук је уклонио видео с Беноновог налога, који има око 175.000 пратилаца.

Твитер је прошле недеље суспендовао налог бившег саветника Доналда Трампа због истог садржаја.

Прошлог петка Фејсбук је уклонио мрежу других страница повезаних с Беноном, због изношења нетачних тврдњи о председничким изборима. Фејсбук је овај потез начинио након што је група активиста "Аваз" указала на ширење дезинформација на овим страницама.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести