Заев: Захтеви за ванредним изборима морају да престану

Захтеви за одржавање ванредних избора морају да престану јер су штетни за производњу и за целокупну македонску економију, поручио је данас премијер Северне Македоније Зоран Заев
zaev1, tanjug
Фото: Tanjug/video, arhiva

СКОПЉЕ: Захтеви за одржавање ванредних избора морају да престану јер су штетни за производњу и за целокупну македонску економију, поручио је данас премијер Северне Македоније Зоран Заев из Ђевђелије, након захтева опозиционог лидера Христијана Мицкоског да се сазову ванредни избори.

Он је нагласио да је Северна Македонија на јасном путу ка ЕУ и оценио да су све тешке одлуке донете у прошлости биле у функцији побољшања економског стандарда, отварања нових радних места, привлачења инвеститора, побољшања извоза и БДП, па тако и добробити грађана, а превремени избори би, како је рекао, угрозили све те процесе.

"Избори су планирани за 2024. годину и то морамо да поштујемо. До тада, сви ми, укључујући и мене, председника, владу, општине и грађане морамо да засучемо рукаве и бацимо се на посао. Тек тада можемо да очекујемо веће плате и инвестиције, побољшање извоза и остварење срећног друштва", рекао је Заев, преноси МИА.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести