Заев: Оставку одлажем, остајем да помогнем народу

СКОПЉЕ: Македонски премијер и лидер СДСМ Зоран Заев изјавио је да ће остати на тој функцији како би помогао да се одржи парламентарна већина и евентуално је повећао.
Severnomakedeonski premijer Zoran Zaev Foto: Tanjug/video
Фото: Северномакедеонски премијер Зоран Заев Фото: Танјуг/видео

Заев, који је након резултата локалних избора поднео оставку 31. октобра, рекао је након седнице Главног и Извршног одбора СДСМ, одржане у уторак увече, да је тај Одбор предложио да се оставка одложи, као и да је посвећен процесу очувања парламентарне већине, преноси Телма.

"Немам шта друго да додам, јер је председник Одбора саопштио одлуке и одговорио на сва питања. Важно је да се земља не враћа у прошлост свађа како у земљи тако и у иностранству, да угрози процес евроинтеграција, наравно да је важно јер смо и даље у времену пандемије, енергетске кризе, одговорност сваког грађанина али и политичара и даље постоји", рекао је Заев.

Он је рекао и да се нада да ће се парламентарна демократска већина стабилизовати, пре свега, јер је оријентисана ка евроатлантском путу и мултиетничком друштву као и ка одржавању добросуседских односа и позитивних реформи.

"Дани су пред нама, видећемо", рекао је Заев.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести