Заев најавио могућност добијања 200.000 кинеских вакцина

Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да имају најаву да ће овог месеца добити око 200.000 вакцина против вируса Ковид-19 из Кине
zaev
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

СКОПЉЕ: Премијер Северне Македоније Зоран Заев изјавио је да имајунајаву да ће овог месеца добити око 200.000 вакцина против вируса Ковид-19 из Кине, али, како је навео, чекају да виде који су услови, преноси портал Плусинфо.

"Кина има пет вакцина које су прошле фазе и већ се дистрибуирају изван Кине, док су две у фази тестирања. Чекамо и од ЕУ на основу Ковакс механизма, од којих су 100 милиона вакцина намењени за Западни Балкан", рекао је Заев у интервјуу за ТВ Сител.

Како је навео, могуће је да Северна Македонија добије вакцине и пре фебруара, те да су све варијанте отворене, али да се чека да се утврде услови.

Он је такође нагласио да ће се вакцинисати како би послао поруку грађанима да је вакцина безбедна.

Заев је такође рекао да је македонски министар здравља Венко Филипче добио потврду компаније Фајзер да ће у фебруару стићи прве 5.850 вакцине, од укупно 800.000 колико је договорено, али најавио је могућност да вакцине одобрене од стране Светске здраствене организације стигну и раније.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести