Вулин: Српска приоритет спољне политике Србије

СТРИЧИЋИ:  Министар одбране Србије Александар Вулин поручио је данас у Стричићима да ће, све док Србију води Александар Вучић, приоритет њене спољне политике бити Република Српска и да се никакве "Олује", Јасеновци и Јадовно више неће поновити.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane, arhiva

Вулин је на традиционалном Кочићевом збору у Стричићима истакао да Српска нема своју војску, али да је има српски народ, и да нико не сме ни да помисли да се са Србима разговара силом или да му падне на памет да понови Јасеновац, "Олују" и Јадовно, преноси РТРС."Све док Србију води Вучић, Република Српска ће бити чувана и биће јој пружана помоћ", рекао је Вулин.

Према његовим речима, Србија улаже у Републику Српску, не зато што има обавезу према Дејтону него што има потребу, али јој је и од значаја да Српска буде сигурна, стабилна и развијена. Како је рекао, ако су Срби мирни, стабилни и сигурни, такав ће бити и Балкан. 

"Ми смо, нажалост, сведоци да се помињу пројекти ''Велике Албаније'', да се поново покушава обновити то велико зло. Целом свету поручујем да, ако на то буду затварали очи и ћутали, да треба да буду свесни њихове одговорности за зло које ће произаћи из тог пројекта", рекао је Вулин. 

Како је казао, Србија ће учинити све да сачува мир и указао да свако мора да зна да оно што се допусти Албанцима не може да се забрани Србима, јер се не може решавати национално питање Албанаца, а да се не решава национално питање Срба. 

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести