Више инцидената и привођења на протестима у Бечу

У центру Беча данас после подне одржавају се бројни протести противника корона мера и обавезне вакцинације, због којих су затворене за саобраћај многе улице.
1
Фото: pixabay.com

Према полицији, у демонстрацијама учествује више од 10.000 демонстраната, који шетају централном улицом Рингом.
Полиција указује да је већ било више привођења због пружања отпора према извршним органима.

Атмосфера на протестима је веома напета и стално долази до чарки са полицијом.
Протестно после подне почело је скупом левичара који су демонстрирали против пружања могућности неонацистима да учешћем у антикорона протестима релавитизују холокауст и шире своје идеје.

И на том скупу дошло је до гурања са полицијом и бацања предмета на чуваре реда, који су покушавали да учеснике преусмеравају како не би дошли у контакт са другим поворкама.

Полиција је била присиљена да користи бибер спреј.
Такође и део учесника демонстрација против корона мера бацао је разне предмете на полицију, која је успоставила контролу над ситуацијом употребом полицијских паса и кордонима. Иначе, на улицама Беча налази се, према Министарству унутрашњих послова, 1.200 полицајаца из разних делова Аустрије.

И новинари су мета демонстраната, јер их учесници протеста вређају, називају лажовима, и често и нападају.
Више екипа аустријских телевизијских станица због тога, поред камермана, тонца и новинара, на улице је послало и обезбеђење, које брине о тиму током извештавања.

Према саопштењу полиције за данас је било најављено укупно 27 протеста, који су блокирали у потпуности саобраћај у граду.

На највећи протест позвала је, као и пре две недеље, Слободарска партија Аустрије (ФПО), трећа политичка снага у земљи, која већ дуго води политику против епидемиолошких мера и вакцинације.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести