ВБ: Влада ће пристати на аманадман опозиције ради избора

ЛОНДОН:  Влада британског премијера Бориса Џонсона пристаће на амандман који су уложиле опозиционе странке да би се одржали избори 11. децембра, известио је данас ББЦ, позивајући се на неименоване изворе из Џонсонове канцеларије.
bregzit, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Frank Augstein)

Џонсон је јуче рекао да ће покушати да "прогура" кроз парламент закон о одржавању избора 12. децембра, али су противници желели ранији датум, пренео је Ројтерс.

Британски премијер, који је обећао да ће се Брегзит догодити 31. октобра по сваку цену, више пута је захтевао да се одрже избори да би се окончала, како он наводи, "ноћна мора парализе која одузима поверење јавности, спречавајући било какав исход Брегзита".

"Нећемо дозволити да се ова парализа настави и на један или други начин морамо ићи директно на изборе", рекао је Џонсон јуче у парламенту.

"Овај дом (доњи дом британског парламента) не може држати ову земљу таоцем", рекао је Џонсон.

Први божићни избори у Британији од 1923. године биће веома непредвидиви, бирачи ће имати избор између Џонсона који се залаже за Брегзит и лидера Лабуриста Џеремија Корбина који се залаже за поновно преговарање о споразуму пре референдума, наводи британска новинска агенција.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести