Упозорење стручњака: Данска не би требало више да се отвара

КОПЕНХАГЕН: Данска не би требало више да се отвара, док се бори да стави под контролу епидемију корона вируса, изјавио је директор Државног института Серум, Каре Молбак за технолошки журнал "Ингениоерен".
Kopenhagen, pixabay
Фото: pixabay.com

"То није нешто што могу да препоручим имајући на уму перспективу здравствене заштите којом се иде напред", рекао је Молбак, пренео је Ројтерс.

Данска, која је имала 577 смртних случајева повезаних са корона вирусом, прва у Европи је ублажила рестриктивне мере у априлу након што је стопа заражавања константно опадала, међутим, број последњих пар седмица број новозаражених је порастао.

Прошле седмице 494 Данаца било је позитивно на корона вирус, што је скоро двоструко више него претходне седмице, када их је било 246, показују подаци Института.

Молбак, који је у мају рекао да је други талас коронавируса врло мало вероватан, одговорио је са "Да" на питање да ли би требало да Данска заустави поновно отварање, известио је "Ингениоерен".

Влада и парламент треба да почну разговоре о четвртој фази поновног отварања земље, која укључује музичке просторе и ноћне клубове, 12. августа.

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести