Украјина заинтересована за капацитете Луке Бар

ПОДГОРИЦА: Министарство капиталних инвестиција Црне Горе доставило је Амбасади Украјине у Подгорици информацију о капацитетима Луке Бар, а поводом њихове заинтересованости за све врсте претовара сувих терета, течних терета и контејнера, односно за житарице, нафтне деривате и друге врсте робе у овој фази, саопштено је порталу подгоричког Дана из овог ресора.
luka bar
Фото: Youtube Printscreen

"У случају постојања даљег интересовања са украјинске стране, неопходно је приступити преговорима са органима управљања привредних друштава која управљају лучким подручјем, као и органима управљања АД ''Монтекарго'', који би за циљ имали евентуално закључивање комерцијалних уговора", навели су из Министарства капиталнх инвестиција.

Подсећају да Влада Црне Горе, у том случају, не би била уговорна страна, јер је реч о комерцијалним, а не међудржавним уговорима.

Из Министарства на чијем је челу Ервин Ибрахимовић поручују да су о условима и потенцијалним модалитетима сарадње, у складу са Законом о привредним друштвима, за преговоре и потписивање уговора овлашћени представници привредних друштава.

У саопштењу Министарства се додаје да су, имајући у виду значај оваквих комерцијалних послова, не само за Луку Бар, него и за остале привредне субјекте у Црној Гори, спремни да пруже пуну административну подршку како би се омогућили што бољи предуслови за реализацију комерцијалног уговора.

"Уколико би дошло до његовог закључења. Имајући у виду да на подручју Луке Бар постоје специјализовани терминали за суве расуте терете, терминал за течне терете, терминал за РО-РО и генералне терете/контејнерски терминал, Лука Бар сасвим извесно може пружити све лучке услуге које су биле предмет начелног интересовања Амбасаде Украјине у Црној Гори", наводе из Министарства капиталних инвестиција.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести