Украјина: Протест Русији због Путинове посете Криму

БЕОГРАД:  Министарство спољних послова Украјине изразило је протест руској страни због посете председника Русије Владимира Путина Криму, током које је пратио заједничке вежбе руске Црноморске и Северне флоте у Црном мору.

Украјина је упутила ноту протеста Русији јер сматра да је та, како наводе, недоговорена посета Путина привремено окупираном Криму с циљем праћења незаконите обуке руске флоте и лансирања ракета, још једно грубо кршење државног суверенитета и територијалног интегритета Украјине.

У саопштењу амбасаде Украјине у Србији преноси се да су неприхватљиве посете руских званичника територији Украјине у њеним међународно признатим гранцама, а да нису претходно договорене са украјинском страном.

То је, истичу, грубо кршење државног суверенитета и територијалног интегритета Украјине, упркос опште признатим нормама и принципима међународног права.

Руски председник Владимир Путин надгледао је јуче са крстарице Маршал Устинов заједничке вежбе руске Црноморске и Северне флоте у Црном мору.

 

Eki Rasche
10.01.2020 • 13:57
U kojem filmu žive ukrajinci...?
EUR/RSD 117.5714
Најновије вести