Ухапшено 108 педофила у највећој акцији у Латинској Америци

БРАЗИЛИЈА: Бразилска полиција ухапсила је 108 особа у највећој полицијској акцији против педофила у историји Латинске Америке.
nezakoniti pedofilski sadržaji Foto freeimages.com
Фото: Foto freeimages.com

Министар правде Торквато Јардим изјавио је да су они који се налазе у притвору били учесници ланца који је делио порнографске фотографије деце преко телефона и компјутера.

Како данас преноси Би-Би-Си, ова операција је уследила након завршетка шестомесечне истраге у којој су учествовали званичници САД и Европе за имиграцију.

Истражитељи су пронашли више од 150.000 фајлова који су садржали узнемирујуће слике међу којима си били приказо злостављања беба и деце, а нека деца и тинејџери открили су да су њихови родитељи или рођаци у томе учествовали.

Они су били оптужени путем дарк веб-а, дела интернета у који не може да се допре путем сваког претраживача, а међу ухапшенима, били су полицајац у пензији, државни службеници и људи задужени за фудбалске омладинске клубове.

Према речима Јардима, педофили користе софистициране технике како би избегли истраге које полиција спроводи.

"Они чувају своје незаконите криминалне фотографије у компјутерима некога на другом крају државе или чак у иностранству. А често су људи који чувају те садржеје несвесни тога", рекао је Јардим.

Операција је у поочетку била фокусирана на осумњичење који су делили незаконите педофилске садржаје.

Међутим, након заплене више од десет компјутера, мобилних телефона, ЦД-ова и хард дискова, истражитељи су открили да је та криминална група такође производила порнографске садржаје и постављала их на интернет.

Како Би-Би-Си преноси, није познато да ли је овај ланац педофила функционисао независно у Бразилу или је био повезан са другим криминалним мрежама у иностранству.

EUR/RSD 117.5920
Најновије вести