Убијен мушкарац који је планирао напад на болницу намењену лечењу короне

БЕЛТОН: Мушкарац осумњичен да је планирао да нападне болницу у којој се лече оболели од корона вируса у америчкој држави Мисури, убијен у размени ватре с полицијом, саопштили су званичници.
e
Фото: Pixabay.com

Како ББЦ јавља, сукоб се догодио када су агенти покушали да ухапсе 36-годишњака у граду Белтон, у оквиру домаће истраге тероризма, саопштио је Федерални истражни биро (ФБИ).

Званичници су рекли да је мушкарац био мотивисан расистичким и антивладиним уверењима. Он је, наводно, размотрио низ могућих мета пре него што се одлучио за болницу због тренутне епидемије.

Осумњичени, кога су власти идентификовале као Тимотија Вилсона, месецима је био под надзором, чиме је утврђено да је "потенцијално насилни екстремиста" који је исказивао расну и верску мржњу, наводи се у саопштењу ФБИ-ја.

Вилсон је раније размишљао да нападне школу са великим бројем црних ученика, џамију или синагогу, наводи ФБИ.

Он је, како се извештава, одлучио да му мета буде неидентификована болницу након што су власти у Белтону, који се налази у области Кансас Ситија, наложиле становницима да остану код куће у покушају да спрече ширење корона вируса.

Према Министарству здравља државе Мисури, од среде је у тој држави 356 потврђених случајева Ковид-19, болести узроковане корона вирусом. Осам људи је умрло од тога.

Широм САД има више од 1.000 смртних случајева узрокованих вирусом и више од 70.000 потврђених инфекција.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести