УАЕ: Синофарм 90% ефикасан у спречавању хоспитализације

АБУ ДАБИ: Вакцина "Синофарм" је више од 90 одсто ефикасна у спречавању хоспитализације људи заражених корона вирусом, показују резултати студије спроведене у Абу Дабију.
Abu Dabi  Foto: pixabay.com
Фото: pixabay.com

Власти Уједињених Арапских Емирата су саопштиле да је истраживање открило значајан пад стопе нових инфекција ковидом-19 међу људима који су примили другу дозу те вакцине у Абу Дабију, преноси портал "Нешнел њуз".

Студија, коју је спровео Центар за јавно здравље Абу Дабија, открила је да велика већина заражених, након добијања вакцине, пати од благих симптома и да им није било потребно лечење у болници.

Утврђено је да је вакцина 93 одсто ефикасна у спречавању хоспитализације, а 95 одсто ефикасна у смањењу потребе за пријемом на интензивну негу, наводи се у истраживању.

Према саопштењу Канцеларије за медије Абу Дабија, није забележен ниједан смртни случај код људи који су примили све потребне дозе те вакцине.

Истраживачи тврда да се имунитет против корона вируса најбоље постиже вакцинацијом и придржавањем мера предострожности осмишљених да ограниче ширење вируса.

Студија је, такође, утврдила да имунитет није загарантован након инфекције.

Истраживачи су рекли и да се ризик од заразе вирусом повећава како вирус мутира, а шансе да вирус мутира повећавају се његовим ширењем.

Постоји и могућност да инфекција доведе до дугорочних здравствених компликација.

"Компликације укључују оштећење више органа, крвне угрушке и друге компликације које могу захтевати дуготрајну медицинску помоћ", саопштила је канцеларија за медије.

Није познато, међутим, када је спроведена студија нити колико је људи било укључено у истраживање.

EUR/RSD 117.5607
Најновије вести