У Великој Британији од старијих тражили да се одрекну реанимације

ЛОНДОН: У околностима убрзаног раста оболелих од короне, британски лекари упутили су извесном броју старијих пацијената, који болују од тешких болести, да ставе потпис на документ којим се одричу права на реанимацију у случају да оболе и од корона вируса.
london
Фото: pixabay.com

У писму се наводи да они који су га добили треба да попуне формулар, којим потврђују да се одричу права на оживљавање, уколико се њихово стање, већ тешко због хроничних и тешко излечивих болести, искомпликује као последица корона вируса.

"Нећемо вас напустити, али морамо да будемо искрени и реални", наводи у писму.

Лекари болнице у Мастегу у Велсу навели су да постоје и "бенефити" од попуњавања формулара - прво, у случају да се њихово стање погорша због ковид-19, њихов лекар, пријатељи и чланови породица знали би да не морају да позову Хитну помоћ, а друго, како се наводи, оскудни медицински ресурси могли би да буду пружени младима и онима са већом шансом за оздрављење.

Један пацијент је навео да је писмо учинило да се осећа безвредним, пренео је синоћ ББЦ.

У писму се наводи и да би лекари "у идеалним условима" овакав разговр о томе обавили лично, али да су се определили за писмо из бојазни да су они којима је упућено већ заражени короном, али да спадају у асимптоматичне.

Једна пацијенткиња која иначе болује од канцера каже да је писмо доживела као "упозорење на смрт".

Према наводима листа Гардијан, писмо је послато малом броју пацијената, а лекари су се у међувремену извинили.

Posmatrač
07.04.2020 • 11:06
У суштини бих био за овакав предлог, али..... ообзиром како се млађи неодговорно и БЕЗОБРАЗНО САМОЖИВО односе према мерама за борбу против короне, НЕ СЛАЖЕМ се да се ово учини да би се медицински ресурси могли бити пружени младима. Некима из средње генерације која је без своје кривице добила корону, ДА, а НЕОДГОВОРНА И САМОЖИВАмлађарија нека добије оно што је тражила.
EUR/RSD 117.5912
Најновије вести