У судару аутобуса и камиона у Словачкој 12 мртвих, међу њима четворо деце

БРАТИСЛАВА: У судару аутобуса и камиона на западу Словачке данас је, према најновијим подацима, погинуло најмање 12 особа, међу којима четворо деце.
w
Фото: EPA-EFE/Presidium of Fire and Rescue Corps

У несрећи која се догодила око 13 сати у близини града Њитра, 100 километара источно од Братиславе, повређено је најмање 17 особа.

Портал "tvnoviny.sk" је објавио да су се у аутобусу налазили ученици средње школе.

И словачка агенција Таср извештава да су у аутобусу већином били средњошколци.

Министарка здравља Андреа Калваска, која је на месту несреће, изјавила је да је међу жртвама четворо деце, али није прецизирала које су годиште.

"У овом моменту, наше мисли су са родитељима који су изгубили децу. Сви се надамо да број жртава неће расти", рекла је председница Словачке Зузана Чапутова, преноси АП.

Словачки премијер Петер Пелегрини ће се због несреће, коју је назвао "ужасном трагедијом", раније вратити у домовину из посете Кипру, где је требало да буде до сутра.

Фото: EPA-EFE/Presidium of Fire and Rescue Corps

У тренутку несреће падала је киша, напомиње Ројтерс.

Ватрогасци су првобитно саопштили да је 13 особа погинуло, али је касније број жртава смањен на 12. Повређени су пребачени у болнице.

Полиција је објавила фотографије са места несреће на којима се види камион преврнут на путу и окружен сивим каменицама које је превозио, док је аутобус после превртања завршио у јарку.

Поводом несреће огласила се и комапанија "Арива" у чијем је власништву аутобус, наводећи да у потпуности сарађују са спасиоцима.

Ројтерс преноси да је ово најтежа саобраћајна несрећа у Словачкој у последњој деценији. Године 2009. у судару аутобуса и воза погинуло је 12 особа.

Иначе, на пут, који је затворен за саобраћај слетео је хеликоптер спасилачке службе, а на место несреће упутили су се министарка унутрашњих послова Дениса Сакова, као и начелник ватрогасне и службе за ванредне ситуације и регионални шеф полиције.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести